Young.m. Choi


Chrodal Distance

Type: sound / spatial installation
Partner: Sylvan Zheng
Year: 2019


#ableton, maxmsp, cnc, rhino,
wood fabrication, bluetooth connection

A sound installation that explores the relationship between two people by connecting the physical act of pulling to music.


As the two participants negotiate their mutual physical equilibrium music responds to the surges in tension, releases, and twists highlighting the nature of their relationship. While the installation affords this personal experience to the participants it also serves as a performance for a larger audience to engage with.

Two wooden handles hang suspended at chest height, connected to each other with a simple band.

We invite participants to explore the subtle musical shifts in tone and harmonic texture throughout the varying positions and tensions afforded by the installation.

WHY




Everything in this world forms its own state of equilibrium. The form is defined by the result of finding a balance of multiple forces surrounding them.

Interactivity happens before the conversation: such ‘feeling’ that instantly happens when they touch or see the object. We wanted to bring that idea into a installation where relationship could be visualized via different medium.

WHAT

In the process of developing this installation, we focused on the idea of finding balance through negotiating physical equilibrium. This handle was to stimulate the tangible interaction of physical forces. The elastic band gives a playfulness of the interactivity, while functions well enough as a medium to convey the pulling forces.

Before playing the instrument, the participants are given simple instruction to slowly pull on the handles. The linearity of both handles is read as a part of the vertical string of the whole installaion. This gives access to the participants to come in and start playing by just grabbing suspended handles. And as the participants explore the tension and the music, the string creates different shapes and scapes around the center of the suspension.

HOW


(from left to right: a first step to find the right volume, reduced size with parts, a rhino model)
The handle is composed of a load cell, an arduino, a hook, and a LiPo battery, and a switch. The wood is separed into top and bottom parts using tension fit. CNC is used to carve out the wood. The main challenge was to make a design that that could be as ergonomic and light as possible so that it could be hanged using tension of the string. 

Special thanks to: Aidan Fowler, Tom Igoe


Blur Clock

Type: interactive artwork
Partner: Aidan Folwer
Year: 2020

#raspberry pi, node.js,
openCV, led matrix, cnc, fabrication




A clock that is only legible when you are looking at it.







The clock is inspired by The Order Of Time by Carlo Rovelli, who theorizes that time as we usually imagine it only exists because of a “blurred macroscopic perspective of the world that we encounter as human beings [and that] the distinction between past and future is tied to this blurring and would disappear if we were able to see the microscopic molecular activity of the world.”*.



* Valerie Thompson - Science Magazine  A quantum physicist reveals why time is not as simple as it seems
WHY

 Along with the thought that humans create time itself, we are tying in quantum mechanics and the idea that nothing exists in a determinate state until an interaction occurs or a measurement is taken. In our clock, the time is indeterminate and blurred until we measure (by looking at the clock) which causes an exact time to be visible.

WHAT

In addition to Blur Clock, a sun clock presents another way to look at time, which is to tell the time by the sun’s location. To actuate the idea, we built a simple app to place the sun based on the zip code entered, using sun rise - sun set time requested from OpenCage api. 

HOW




The clock consists of a Raspberry pi computer connected to a stepper motor, camera, and led matrix panel. Using OpenCV (machine learning / artificial intelligence) eye tracking, the clock knows when your eyes are present and open and triggers the motor to push the screen closer to the dichroic diffusion panel. When you look away, the led matrix recedes from view.

The box is made from 10 pieces of CNC’ed PVC sheet finely sanded and finished. As you walk by the clock the face and colors of the time or sun change color.



Microcosmos
Type: Social VR Experience
Partner: Alvaro Lacouture
Year: 2020

#unity, photon engine (networking), blender, oculus2


A social VR experience to help complete the journey of the minions.


Synopsis: The minions are trying to cross their journey through the cosmos. While the ‘bad minions’ try to hinder their journey, the users have to use mirror boxes to reflect the laser to eliminate the bad minions.

The Overview of architectural space

VR experience demo

WHY
During the pandamic, the lack of social activity while being quarantined aroused the importance of social aspect of virtual reality. As well as exploring the visual aspects of the VR experience, we wanted to create a social interaction that takes place in VR.

We designed the social VR experience by creating a simple and intuitive narrative ( the good vs. the bad) that could introduce the collaborative activities in virtual space.
WHAT

The space is divided into 3 stages: the on boarding, the hallway, and main arena. On boarding introduces the users to get used to the virtual space, and give an introduction to the interactions that is utilized in the main space (reflective mirror objects, the laser, two types of minions). The hallway illustrates the narrative of the experience, giving hints to the user by placing the minion statues. When entering the main arena, the user will first have a panoramic view of the scene, then will be encountered with the scene where light minions are landing to the ground and bad minions trying to approach them. 





Shadow Box

Type: Interactive artwork
Partner: Mark Matamoros
Year: 2019


#arduino, laser cutting

A shadow puppertry box where the interactivity is conducted by the gaze of the viewer.


In the house of nine rooms, nine incoherent scenes are taking place.
As you move on your attention, you create your own interpretation of the cinematic experience.
WHY

Inspired by brownstone houses in Brooklyn, I always imagined and was fascinated by the idea that different stories could be happening in each familiar looking houses. The telescopic view is a analogy of our subjective perspective that makes up our perception of the world.
WHAT


By looking into a peephole, the audience is exposed to nine disparate scenes. While spectators move on to the different scenes, each will build their own narratives. 
HOW
The box is made of three components:
1. An outer box with sub led light attached inside to give an atomsphere of the house.
2. An accelerometer and arduino uno lighting up each rooms accordingly to the direction of each cells.
3. Aack piece with reflective tape to concentrate light source, two power supplies.




Type:  Urban Research / Desgin
Program: Plant factory, commercial facilities, amenities
Year: 2018


Regenerating urban structures by repurposing existing flow of rain water.


We have to admit the fact that a city needs its infrastructures. Also instead of moving them into pheriphery or hiding them underground, we have to accept and integrate them into our city. A city needs to integrate this infrastructure with public program or productive program. I proposed water storage to transform into a public and commercial program and use them according to the situation.

Infrastructures are solely made by humans, for the humans. In this project, I am questioning the modernistic approach to the nature, where humans are trying to control the nature, and occupy the land just for their needs.
WHY

The site was a outdoor storage to control rainwater and flood of  Han river. Right now, it is used as a public parking lot covering the reservoir partially. Regarding the current situation, its economic and urban connection lies in the connection between Han river and the city of Seoul.
WHAT




Seoul Biennale of Architecture and Urbanism:
Global Studio


︎Link to the Website

Role: Assitant Curator

type: Architectural Exhibition
exhibition date: Sep 07- Nov 10

Second Seoul Biennale Global Studios(SBGS) exhibition and symposium are scheduled for the Fall of 2019 as part of The Second Seoul Biennale of Architecture and Urbanism, hosted by the Metropolitan Government of Seoul.
The Global Studio session has played a vital role in expanding the boundary of the theme and bringing meaningful discourses, contents, and vision to the biennale events by engaging active participation of talented students and scholars from the renowned domestic and international institutions around the world.



Seoul Biennale Blueprints





Exhibition Space





Petrogenesis, Petra Genetrix
Role: 3D designer
Client: Ayoung Kim
Status: Exhibited at MMCA (National Museum of Modern and Contemporary Art, Korea)

#sketch Up, Ruby
As a 3D designer, I regenerated 3D objects for an art video project called “Petrogenesis, Petra Genetrix” and assisted designing for exhibition space at MMCA Seoul.

Video available at the artist’s website.




3D Modelling
Mother Rock, Mongolia
Exhibition Design